top of page
  • Suze van Berloo

Wat een kerst tijd!

Bijgewerkt op: 22 nov. 2020

Normaal gesproken zouden wij nu vol op in de horeca-drukte zitten. Dan zouden we elk weekend in de gezellige koffiehoek van Tuincentrum Olieslagers de lekkerste wafels bakken en chocolademelk verkopen. Dit doen we al een aantal jaar!


Elk jaar zagen we het groeien. Klanten die het niet meer konden laten om zo’n heerlijke kop chocolademelk te bestellen. Ze kwamen er elk jaar of zelfs meerder keren in het seizoen voor terug!


Een ieniemienie open keukentje (Kun je het wel een keuken noemen?) Afwassen in een teiltje en warm water met behulp van een waterkoker. ’s Ochtends heel vroeg beginnen met de voorbereidingen thuis. Gasten plaatsen, ruimtes opvullen en wij die ons erdoorheen wurmen. Gasten bij elkaar aan tafels zetten, wat voor mooie gesprekken en taferelen zorgt. De wereld is altijd zo klein. Connecties die worden gemaakt, genietend van lekker eten en verwarmende dranken. Alles tussen het winkelgeruis door, wat niemand meer in de gaten heeft. Oude bekenden die elkaar naar langere tijd zien en ook veel nieuwe gezichten die onderdeel willen uitmaken van de gezelligheid. Veel gasten die nog even met hun ouder(s) langs komen, voor veel van hen hét uitje bij uitstek. Je ziet ze gelukkig worden, als ook deze oudere gasten de lekkernijen proeven zoals ze vanouds gewend zijn. Echt en puur.


Hoofdrekenen, niks geen handhelds, enthousiast jezelf en onze producten presenteren, tussendoor de vragen van winkelende klanten beantwoorden en helpen.


Het is chaotisch, het is hilarisch, het is liefdevol, het geeft energie, het is kneuterig, het is daar heerlijk vertoeven, het is genieten en zo prachtig om andere te zien genieten van eten dat we met zo veel liefde maken en serveren. Het is een mooi begin en ook zo dankbaar om op deze manier met je moeder te kunnen samenwerken.


Laten we hopen dat dit volgend jaar weer realiteit kan zijn!

En heb jij wellicht zin gekregen in een klein beetje van deze magie? We hebben weer vol op chocomelkmix gemaakt, zodat jij thuis ook een heerlijke kop van deze échte pure onweerstaanbare chocolademelk kan maken. Zowel groot- als klein verpakkingen hebben we dit jaar in ons assortiment!


Je kan ze hier bestellen door mij een bericht te sturen, of bel me even op 0620505909 en ze staan natuurlijk ook bij Tuincentrum Olieslagers in de streekkast!


P.S. We verwerken de chocolademelkmix ook in leuke kerst- en cadeaupakketten!92 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Scones

Post: Blog2 Post
bottom of page