top of page
  • Suze van Berloo

Trifle time!

Nog een aangebroken pot vlaaivulling of Bramble compote? Dit is het ídeale gerecht om alles op te werken wat nog in de koelkast, voorraadkast of diepvries staat!


Of je er een grote kom of schaal mee maakt of 1 persoons toetjes, leef je uit!


Tijd: Dit kan varieren van 10 tot 30 minuten.


Benodigdheden: 1 persoons schaaltjes of een grote puddingkom.


Ingrediënten:

Eerste laag: Koekjes, cake, koekkruimels, oud brood zoals suikerbrood, brioche of kaneelbroodjes etc.


Tweede laag: Vlaaivulling, compote of jam etc.


Derde laag: Pudding, vla, bavarois, banketbakkersroom, yoghurt etc.


Optioneel vierde laag:

Vers fruit


Topping: Koekkruimels, chocolade rasp, nootjes, spikkels, hagelslag etc.


Bereiding: - Snijd evt. brood in kleine stukjes en week in wat melk. Kneed dit daarna tot een massa. - Als je koekkruimels gebruikt, dan smelt je wat boter en mix je het er doorheen.

- Gebruik je vanalles door elkaar? Kneed alles tot een massa.


- Vul de schaal(tjes) met de eerste laag en druk deze goed aan. - Bouw zo door tot je van alles minimaal 2 lagen hebt.

- Top af met wat jij lekker vindt!

- Laat dit minimaal 2 uur in de koelkast opstijven en enjoy!


De onderstaande foto is een trifle gemaakt met: 1. koekkruimels, 2. Bramble bavarois, 3. cake, 4. Bramble vlaaivulling, 5. yoghurt, 6. cake, 7. bramble Bavarios, 8. Bramble vlaaivulling 9. koekkruimels


Onderstaande trifle is gemaakt met een raberbercompote van Ermers Rhubard.

Hiervoor had ik eerste allemaal restjes biscuitdeeg en cake oud de diepvries gehaald, ook had ik nog koekkruimels, dit is allemaal door elkaar gemixt.

Dat was laag 1.

Verder zit hier griekse yoghurt, banketbakkersroom, rabarbercompote in laagjes bij elkaar. Afgetopt met de compot, verse aardbeien en witte en pure chocolade.


Is dat alles bij elkaar wel lekker? Ja! De compote of vlaaivulling laat je vaker terugkomen en dat vormt de belangrijke basis, maar dit soort toetjes zijn echt hemels!








90 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Linzenvlaai

Post: Blog2 Post
bottom of page