top of page
  • Suze van Berloo

Toffee Appel Cake

Zin om even iets lekker voor bij de koffie te toveren? De cake zelf is zo gemaakt, hij gaat wel 1 uurtje de oven in en heeft even tijd nodig om af te koelen.


Met de vlaaivulling door het beslag heen, maak je er altijd een extra feestje van! Ook heb je geen extra kruiden of specerijen nodig, dat zit allemaal in de vlaaivulling.


Voor 1 grote cake.

Bereiding: 20 minuten

Baktijd: 60 minuten Af laten koelen: 30 - 60 minuten minimaal.


Nodig:

Groot cakeblik, of 2 kleine, of muffinvormpjes. Het kan allemaal.


Ingrediënten:

240 gram boter op kamertemperatuur

300 gram bloem 3/4 eetlepel bakpoeder

225 gram licht bruine basterdsuiker (half wit, half donker kan ook!)

4 eieren

snuf zout


1 pot vlaaivulling (bijvoorbeeld Toffee-Appel zoals op de foto)


Bereiding: - Vet het cakeblik in en bekleed de cakevorm met bakpapier. - Verwarm de oven voor op 180 graden. - Klop de boter met de suiker totdat deze licht crèmig is.

- Klop 1 voor 1 de eieren erdoor, wacht met het volgende ei totdat het ei helemaal is opgelost.

- Meng de bakpoeder met de bloem. - Spatel de bloem onder het boter/ei mengsel. - Voeg 3/4 pot vlaaivulling toe en spatel eronder. - Doe het mengsel in het bakblik. - Nu kun je kiezen: Of: Je doet het laatste 1/4 deel toevoegen en als topping meebakken. Of: Je smeert het laatste gedeelte over de cake als deze is afgekoeld.

- Bak de cake ongeveer 60 minuten. Bekijk hem even na 50 minuten met een satéprikker of deze gaar is. - Kleinere (muffin) vormen hebben natuurlijk minder tijd nodig. Houd het in de gaten wanneer ze beginnen te bruinen en controleer met de satéprikker wanneer het cakeje klaar is. - Cake is altijd het lekkerste als deze is afgekoeld, wachten met opeten dus!


Enjoy!
52 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Scones

Post: Blog2 Post
bottom of page