top of page
  • Suze van Berloo

September is aan!

Wat kan ik genieten van de wisseling in de seizoenen. Wat ben ik dankbaar dat we op een plek in deze wereld wonen waar we 4 jaargetijden beleven!

Het begin van september voelde al meteen herfst-achtig aan. Wat een donker regenachtig weer. Ik krijg altijd spontaan zin in kaarsjes, chocolademelk en dekens op de bank. Daarbij is het optimaal genieten als je nog wat zonnestralen kunt vangen.


Maar wat ook leuk is aan september, het begin van het najaar en de herfst is natuurlijk de oogst. Vijgen, bramen, appels & peren, de tomaten rijpen nog volop. Dat betekend dat het huis vaak heerlijk ruikt naar baksels, fruit, of een heerlijke tomatensaus die op het vuur staat te pruttelen.


Maar een omslag van het weer betekend ook vaak: Verkoudheid! Dat wat in deze corona-tijd nog minder prettig is dan het al was.

Daarom een kleine recept-tip als je een opkikkertje nodig hebt.


Of je nu verkouden bent, even wat energie en een goed gevoel kan gebruiken, maak onderstaand recept!

Ik ben grote voorstander van het gebruik van veel verse kruiden en raad het zeker aan om ze zelf op welke manier dan ook - in potten, moestuin of aan de muur- aan te schaffen.


Zelf drink ik deze thee de laatste tijd als standaard en ik voel merkbaar verschil. Maak een grote kan van 1 liter en je kan de hele dag vooruit!


Verse kruiden thee: 4 blaadjes salie 6 takjes tijm 4 takjes oregano 5 takjes rozemarijn 3 takjes citroenmelisse

2 takjes munt 5 plakken gember 1 theelepel groene thee blaadjes


Doe alle ingrediënten in een kan en schut daar water op wat net van de kook af is. Biologische citroenschil, eventueel citroensap en honing erbij (bij verkoudheid of keelpijn zeker doen!)


Oregano en tijm zijn wondermiddelen voor de keel. Rozemarijn is goed voor het hersenstelsel en verminderd hoofdpijn, bovendien geeft het een heerlijke karamel-achtige smaak af! Gember is een geneeskrachtige ontstekingsremmer, salie is goed voor de luchtwegen en de spijsvertering. Citroenmelisse is een goede rustgever, het ontstrest. Groene thee geeft je een boost door de caffeïne, kan pijntjes verzachten en is ook goed voor de spijsvertering.


77 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page