top of page
  • Suze van Berloo

Progressie in Coronatijd

Een een update over SUZES' én Suze ;). De eerste blog die ik schreef, op 3 maart 2020, gaf aan dat we na een korte periode van rust na de kerstdrukte er weer tegenaan gingen. Knallen met Suzes’. Maar toen kwam er Corona. De boekingen en cateringen zijn gecanceld. Evenementen zijn er niet meer. Markten, openbare plekken. We moesten thuis blijven, mochten geen beleving creëren. De gesmeden plannen mochten niet meer.

Iedereen heeft hier mee te maken gehad. De mogelijkheden voor ondernemers zijn dan eigenlijk genoeg vanuit mijn kijk. Dit kunnen we doen, dat kunnen we doen, die ga ik steunen, daar ga ik helpen. Maar ik hield me met mijn eigen bedrijf even stil. Ook omdat ik mijzelf heb beloofd om focus te houden, alhoewel het juist goed is om als ondernemer flexibel te kunnen zijn en te schakelen. I know. Maar ik deed dit even niet. Niet met SUZES’ in ieder geval. Moeilijk voor mezelf om te accepteren, maar ik heb de afgelopen tijd geleerd hoe het voelt om je bewust te worden en te zijn van je eigen vermogen. Wie je bent, hoe je bent, waarom dat je de dingen doet zoals je doet. Ik kan overlopen lopen van ideeën, dit perse willen uitvoeren, maar wel lang doen over daadwerkelijk een stap zetten en daartegenover heel explosief zomaar wat doen. Vooral achteraf balen als iets niet gelukt is, of als het wel lukt het gevoel hebben dat het niet genoeg is. Altijd alles wel met veel passie en goede gedachten, maar uiteindelijk kost het je meer energie dan je eigenlijk hebt. Bewust worden van je eigen energie, je grenzen en proberen de boel in balans te houden is een hele waardevolle les geweest. Daarnaast heb ik me volledig in kunnen zetten op mijn andere werk, goed aan de haal geweest met de moestuin en om weer genoeg groente en fruit te hebben voor het maken van heerlijke producten.


Het heeft nu wel lang genoeg geduurd en ik kan niet wachten om iedereen weer te verblijden en te verrassen met heerlijk en puur eten. Ik mis het zien van smullende gezichten en twinkelende ogen.

Nu zijn de eerste aardbeien weer schoongemaakt en de eerste vlierbloesemsiroop is gemaakt. Als project staat er wat liter vlierbloemenwijn te pruttelen.


Wauwie, we gaan weer en ik wordt er enthousiast van!

Nu wachten totdat de zon weer gaat schijnen en dan zien jullie vanzelf weer mij met m’n ijscaddy verschijnen.
23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2 Post
bottom of page