• Suze van Berloo

Overheerlijke paasbroodjes

De bloesem begint aan de bomen te komen, vogeltjes fluiten en de dagen duren langer! Heerlijk!

Aankomend weekend is ook al Pasen en dat is misschien wel een mooi moment om eventjes de keuken in te duiken.

Het huis vult zich met heerlijke, welkome geuren die uit de oven komen. En vervolgens samen genieten van optimale paasbroodje! Ja optimaal!


Het recept is zelf geschreven door mijn zus. Het is een Oostenrijks baksel en daar weten ze wat lekker is! No nonsense, simpel en toch wonderbaarlijk van smaak.


Ben jij benieuwd? Deze variant is speciaal met de Toffee-Appel Vlaaivulling gemaakt. Zeg een appelflap 5.0, maar dan zonder flap, gevlochten met een mooi gistdeeg en een smaak zoooo lekker!


In Oostenrijk worden deze broodjes Reindling genoemd. Het vlechten van het brood maakt het een bijzonder werkje met een leuk resultaat als je het afbakt. Ga lekker de keuken in en heb lol! Zolang je er maar liefde en plezier in stopt, komt het altijd goed.


Reindling Recept voor 10 stuks Geschreven door: Tieske van Berloo


Bereiding: 30 - 45 min. Wachttijd: 45 min Baktijd: 15 min.


Nodig:

Keukenmachine met deeghaak en ingevette Ramequins of muffinvormpjes


Ingrediënten deeg: 250 gr bloem 30 gr boter, gesmolten 30 gr suiker 3,5 gr (1/2 zakje) droge gist 125 ml melk 1 ei snuf zout

Ingrediënten tussen laag: 100 gr bloem 100 gr suiker +/- 200 ml (1/3 pot) toffee-appelvulling Bereiding Meng de droge ingrediënten in een keukenmachine met een deeghaak. Meng de natte ingrediënten bij elkaar en meng deze met de droge ingrediënten, goed kneden.

Laat het deeg 45 minuten rijzen. Smelt de boter voor de tussen laag. Verwarm de oven op 200°C, hetelucht stand. Rol het deeg uit in een vierkant en snijdt 10 rechthoeken ter grootte van een Tompouche. Maak 2 insnedes in de lengte tot 2/3 van het rechthoek. Je hebt nu 3 reepjes deeg, die aan de bovenkant aan elkaar vast zitten. De reepjes ga je zodadelijk vlechten. Wentel het deeg aan 1 kant in de boter en vervolgens in de suiker. Maak nu een vlecht van de reepjes deeg. Verdeel 3 ruime theelepels vlaaivulling over de vlecht, 1 tl aan de bovenkant, 1 in de midden en 1 aan de onderkant. Rol het deeg in het geheel op van boven naar beden, dit is bij het begin van de vlecht. Herhaal dit met de andere lapjes deeg. Doe de broodjes in een ingevette ramequin- of muffinvormpjes. Als je nog boter en suiker over hebt, meng deze door elkaar heen en verdeel het over de broodjes.


Bak de broodjes 15 minuten in de voorverwarmde oven.


Laat lichtjes afkoelen en geniet van deze overheerlijke broodjes!


99 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven