- Suze van Berloo
Monchou taart
Super makkelijk en een klassieker waar bijna iedereen van houdt!
Tijd: 30 minuten
Nodig: 1 grote springvorm
Ingrediënten:
Koekkruimels, ongeveer 1 pak à 200 gram.
100 gr gesmolten boter
500 gr roomkaas
500 ml slagroom
50 gr suiker
1 El of zakje vanillesuiker
1 pot vlaaivulling (kers, stoofpeer, pruim of bramble)
Bereiding:
- Bedek de springvorm met bakpapier.
- Stamp de koekjes tot fijne kruimels.
- Smelt de boter, mix door de koekkruimels en bedek hier de bodem van vorm mee. Druk stevig aan!
- Klop de slagroom met de suiker en vanillesuiker tot yoghurtdikte.
- Klop de roomkaas los.
- Spatel de slagroom onder de roomkaas.
- Doe het roomkaas/slagroom mengsel over de koekbodem.
- Verdeel 1 pot vlaaivulling erover.
- Laat minimaal 6 uur opstijven.
Even geduld hebben en smakelijk!
