top of page
  • Suze van Berloo

Monchou taart

Super makkelijk en een klassieker waar bijna iedereen van houdt!


Tijd: 30 minuten


Nodig: 1 grote springvorm


Ingrediënten:

Koekkruimels, ongeveer 1 pak à 200 gram.

100 gr gesmolten boter

500 gr roomkaas

500 ml slagroom

50 gr suiker

1 El of zakje vanillesuiker

1 pot vlaaivulling (kers, stoofpeer, pruim of bramble)


Bereiding:

- Bedek de springvorm met bakpapier.

- Stamp de koekjes tot fijne kruimels.

- Smelt de boter, mix door de koekkruimels en bedek hier de bodem van vorm mee. Druk stevig aan!

- Klop de slagroom met de suiker en vanillesuiker tot yoghurtdikte.

- Klop de roomkaas los.

- Spatel de slagroom onder de roomkaas.

- Doe het roomkaas/slagroom mengsel over de koekbodem.

- Verdeel 1 pot vlaaivulling erover.

- Laat minimaal 6 uur opstijven.


Even geduld hebben en smakelijk!



59 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Linzenvlaai

Post: Blog2 Post
bottom of page