top of page
  • Suze van Berloo

Makkelijke, luchtige, lekkere Bavarois

Een makkelijke recept voor een heerlijke kom bavarois!

De smaak zit al in de vlaaivulling, daar hoef je dus al niets meer aan te doen!


Maak hem met de vlaaivulling naar keuze!


Bereiding: 20 minuten

Opstijven: minmaal 8 uur.


Nodig: Mixer

RVS kom


Ingrediënten:

3,5 blaadje gelatine

300 ml slagroom

300 gr vlaaivulling

75 gr suiker

3 eiwitten

1 tl maizena

1 tl citroensap



Bereiding:

- Week de gelatine in koud water.

- Klop de slagroom met de suiker tot yoghurtdikte.

- Doe de gelatineblaadjes in een pannetje en roer op laag vuur totdat het geheel vloeibaar is.

- Voeg dit toe aan de vlaaivulling en meng door elkaar.

- Klop de ewitten in een schone RVS kom eerst los. Doe vervolgens het citroensap en de maizena erbij en klop tot stijve pieken.

- Meng de vlaaivulling door de slagroom heen en spatel tot slot de eiwitten eronder.

- Doe het in een mooie puddingkom en laat opstijven.






97 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Linzenvlaai

Post: Blog2 Post
bottom of page