- Suze van Berloo
Makkelijke, luchtige, lekkere Bavarois
Een makkelijke recept voor een heerlijke kom bavarois!
De smaak zit al in de vlaaivulling, daar hoef je dus al niets meer aan te doen!
Maak hem met de vlaaivulling naar keuze!
Bereiding: 20 minuten
Opstijven: minmaal 8 uur.
Nodig: Mixer
RVS kom
Ingrediënten:
3,5 blaadje gelatine
300 ml slagroom
300 gr vlaaivulling
75 gr suiker
3 eiwitten
1 tl maizena
1 tl citroensap
Bereiding:
- Week de gelatine in koud water.
- Klop de slagroom met de suiker tot yoghurtdikte.
- Doe de gelatineblaadjes in een pannetje en roer op laag vuur totdat het geheel vloeibaar is.
- Voeg dit toe aan de vlaaivulling en meng door elkaar.
- Klop de ewitten in een schone RVS kom eerst los. Doe vervolgens het citroensap en de maizena erbij en klop tot stijve pieken.
- Meng de vlaaivulling door de slagroom heen en spatel tot slot de eiwitten eronder.
- Doe het in een mooie puddingkom en laat opstijven.
