- Suze van Berloo
Kruimel koeken!
Een lekker voedzaam en makkelijk tussendoortje! Voor bij de koffie, om mee te nemen naar het werk. In de ochtend, in de middag altijd lekker!
Bereiding: 15 minuten
Baktijd: 45 minuten
Nodig: Blender/foodproccesor Vierkante bakvorm (snijd het makkelijkst)
Ingrediënten:
325 gram havermout
80 ml ahornsiroop of honing
80 ml olie (kokos, olijf)
1/4 tl zout
1/4 tl vanille pasta of extract
1/2 pot vlaaivulling
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Bekleed de vorm met bakpapier.
- Doe eerst 200 gram havermout in de foodprocessor en maal fijn tot meel.
- Voeg de overige havermout, olie, siroop of honing, zout en vanille toe en maal tot een plakkerig geheel.
- Neem 3/4 van het deeg en druk het plat in de vorm zodat er een bodem ontstaat.
- Verdeel hierover de vlaaivulling.
- Verdeel het resterende deeg in 'kruimels' over de vlaaivulling.
- Bak 40 minuten tot goudbruin in de oven.
Aflaten koelen en genieten maar!
