Een lekker voedzaam en makkelijk tussendoortje! Voor bij de koffie, om mee te nemen naar het werk. In de ochtend, in de middag altijd lekker!
Bereiding: 15 minuten
Baktijd: 45 minuten
Nodig: Blender/foodproccesor Vierkante bakvorm (snijd het makkelijkst)
Ingrediënten:
325 gram havermout
80 ml ahornsiroop of honing
80 ml olie (kokos, olijf)
1/4 tl zout
1/4 tl vanille pasta of extract
1/2 pot vlaaivulling
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Bekleed de vorm met bakpapier.
- Doe eerst 200 gram havermout in de foodprocessor en maal fijn tot meel.
- Voeg de overige havermout, olie, siroop of honing, zout en vanille toe en maal tot een plakkerig geheel.
- Neem 3/4 van het deeg en druk het plat in de vorm zodat er een bodem ontstaat.
- Verdeel hierover de vlaaivulling.
- Verdeel het resterende deeg in 'kruimels' over de vlaaivulling.
- Bak 40 minuten tot goudbruin in de oven.
Aflaten koelen en genieten maar!