top of page
  • Suze van Berloo

Gebakken havermout uit de oven.

Zin in een warm en voedzaam ontbijtje?

Je maakt 'm echt lekker door er een vlaaivulling doorheen te doen. Je maakt hem in 2 minuten, en bakt het in de oven terwijl jij wat anders doet.


Vlaaivulling klinkt misschien aan de ongezonde kant, er zit ook suiker in, maar dit aanzienlijk minder dan bijvoorbeeld een jam oid uit de supermarkt!


Doe dit meteen als je opstaat, en wanneer jij er klaar voor bent, staat er ook een heerlijk warm ontbijtje klaar. Niks lekkerder op een herfstachtige- of winterochtend!


- Zet de oven aan op 180°C.

- Meng 45 gram havermout met 180 ml melk naar jou keuze. (kokosmelk, amandelmelk, havermelk, koemelk, geitenmelk, jou feestje)

- Mix hier 3 eetlepels vlaaivulling bij. (Stoofpeer, pruim, kers of bramble) - Doe het in een ovenschaaltje of kommetje

- Strooi wat noten naar keuze bovenop

- Laat het geheel 25-30 minuten bakken.


Enjoy!





25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Linzenvlaai

Post: Blog2 Post
bottom of page