top of page
  • Suze van Berloo

Flappen!

Het blijft altijd lekker voor bij de koffie: Pruimenflappen, kersenflappen, stoofpeerflappen of zelfs bramble flappen!


Appelflappen zijn over het algemaak al makkelijk en snel gemaakt! Maar met de Suzes'vlaaivullingen is nóg sneller en makkelijker. Bovendien is door het gebruik van lokaal puur fruit misschien ook nog wel lekkerder.

Laat je verrassen!


Men neme:

1 pakje bladerdeeg.

1 pot vlaaivulling.

1 ei

beetje kristalsuiker


Bereiding:

Verwarm de oven op 200°C,

Haal het bladerdeeg uit de dieprvies en leg het op het aanrect zodat het ontdooit.

Lag een vel bakpapier op een bakplaat.

Doe op elk vel deeg, in het midden, 1 - 1,5 EL vlaaivulling. (niet te veel!)

Vouw de flapjes dicht, druk de randen aan met een vork.

Klop het eitje los en bestrijk de flappen ermee.

Bestrooi met suiker en bak 15 - 20 minuten in de oven.


Onderstaande flappen zijn gevuld met pruimen vlaaivulling!

Smakelijk!


81 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Linzenvlaai

Post: Blog2 Post
bottom of page