top of page
  • Suze van Berloo

De borrelplank

Bijgewerkt op: 23 aug. 2022

Klein en bescheiden of maak er een feest van voor je bezoek. Borrelen doet het altijd goed. In zomeravonden buiten in de neergaande zon, bij minder weer in huis met de kaarsen op tafel. Gezellig om wat te happen op tafel te zetten of je nu alleen, met z'n tweeën een klein groepje of een grote verjaardag hebt. Menige plank hebben we hier al op tafel gezet. Altijd leuk! Zelf voel ik me net een schilder die te werk gaat aan een leeg doek. Dolgelukkig wordt ik van het resultaat. Maar vooral van de mensen die hiermee verrast worden.


Wil jij zelf aan de slag met een borrelplank maken? Goed idee voor de (na)zomer dagen die gaan komen. Voor tussendoor of als easy peasy voorgerecht. Hier een paar tips voor de basis.


De afkomst is key. Kaas van de kaasboer, vleeswaren van de slager, of van de boer zelf en natuurlijk de chutney of paprikajam van SUZES' ;)

Je hebt vaak niet veel nodig, iedereen wil alles een beetje proeven. Bij de kaasboer of slager bepaal je zelf de hoeveelheid, kleine stukjes en dunne plakjes zijn al genoeg. Naar mijn ervaring ben ik qua kosten altijd meer kwijt in de supermarkt dan bij de lokale specialist. Afkomst is beter en je besteed aan iemand die er hard voor werkt en z'n ziel en zaligheid in legt. Vraag hen ook voor advies, is er een specialiteit, wat denken zij van de combinatie?

Kaas: 1 soort kruidenkaas, 1 basis kaas die wél bijzonder smaakvol is en 1 soort milde schimmelkaas. Dit bereid je uit naarmate je meer eters hebt met 1 à 2 soorten.


Vleeswaren: 1 soort ham, 1 soort droge worst en laat je verder verrassen door wat er aangeboden wordt.


Dips: Je kan er tientallen dips bij zetten. Maar 2 à 3 verschillende volstaan. Denk aan iets wat wat zoeter is zoals paprikajam en chutney. Dit geeft verassende combinatie met de hartigheid van kaas en vleeswaren. Daarnaast iets van een pesto of Aioli, een dip op oliebasis. Als 3de kun je met een groenten dip voor diepgang in smaak gaan. Denk aan tomatentapenade of salsa, geroosterde aubergines of paprika.


Brood: 2 soorten. Eentje wat hard en knapperig is zoals crostini's en eentje die wat zachter is zoals stokbrood.


Voor erbij: Yesss, wat rauwe paprika en komkommer, druifjes, vijgen en geroosterde noten. Lekker fris! Álles hoeft nou ook weer niet, kies uit. Hiermee garneer je de lege plekken op de plank ook af en maak je je borrelfeest compleet.


Good luck, maak plezier en geniet ervan!



101 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Scones

Comentários


Post: Blog2 Post
bottom of page