top of page

'ijs

Uniek in Nederland, origineel uit Nieuw-Zeeland.

SUZES'ijs vind je op evenementen bij jou in de buurt of huur je op locatie in! Zie de agenda onderaan de pagina of neem contact met mij op!

Waar komt dat ijsje vandaan?
In mei 2015 stond ik in Cromwell (Central Otago, New-Zealand) boven op een berg, in een landwinkel. Een bekende nam me mee naar deze plek, omdat iemand die een 'foodbucketlist' van Nieuw-Zeeland had en zo verzot was op eten, écht deze specialiteit moest proberen. Een ijsje, het werd zo voor mijn neus gedraaid met verse bramen en yoghurt ijs. Een structuur zo bijzonder en een smaak zo puur en echt. Het ijsje smolt in mijn mond en ik erbij. Dit was goddelijk. Eenmaal thuis, al kijkend naar de frambozenstruik bracht dit mij terug naar deze herinnering. Het fruit bij ons smaakt zó lekker, waarom is dat ijs toch niet hier te krijgen?
Ik deed onderzoek en kwam in contact met een Nieuw-Zeelands bedrijf. Omdat ik zo de drive had om voor mezelf te beginnen, zette ik met dit ijsmachine de eerste stap. De eerste investering, tochwel het 100ste idee, de eerste tastbare actie. In 2018 introduceerde ik daarom als eerste dit ijsje in Nederland: een Echt-Vers-Fruit-ijsje. 


Waarom ik de enige ben met deze ijsmachine?
Zoals veel ijsmachine fabrikanten mij al lachend hebben verteld: Het heeft geen zin om voor iedereen apart een ijsje klaar te maken, dat duurt veel te lang.
Nou, ik denk dat dat wel zin heeft!
Vooral met ijs, vers van de regionale boerderij en fruit uit de tuin van telers uit de buurt.

L1 kwam langs.
Voor de serie Liefde voor Limburg kwam ook L1 langs om te filmen. 

Zie het prachtige resultaat:
https://www.youtube.com/watch?v=Jo94lz7LZVA

'ijs: Over
'ijs: Pro Gallery
bottom of page